Про підсумки засідання круглого стола

22 січня 2016 року на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» з метою визначення шляхів реформування початкової освіти в країні відбулося засідання круглого стола за темою: «Концепція початкової освіти: шляхи розвитку».

У засіданні взяли участь представники педагогічної громадськості: учителі початкових класів, заступники директорів з навчально-виховної роботи, директори загальноосвітніх і приватних шкіл, викладачі факультету початкової освіти Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, представники видавництв.

Під час круглого стола відбувся змістовний діалог щодо функціонування початкової школи, її проблем та шляхів її реформування. Були обговорені питання структури початкової школи, наповнення навчального плану, а також питання організації навчально-виховного процесу у школі І ступеня.

Всі учасники засідання дійшли висновку, що залишати початкову освіту в тому стані, у якому вона працює сьогодні, неможливо, тому була висловлена пропозиція розробити власний варіант Концепції початкової освіти.