Про роботу конференції «Ефективне управління енергією – перший крок до Зеленого університету»

05 лютого 2016 року у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова відбулася конференція «Ефективне управління енергією – перший крок до Зеленого університету».

Піж час заходу були розглянуті підсумки реалізації першої фази проекту, що  здійснюється в ХНУМГ за фінансової підтримки Посольства Республіки Польща в Україні громадською організацією «Грінкубатор» спільно з Фондом «Енергоефективність та управління» та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ.

Результати діяльності показали, що  наявність щоденного моніторингу енергоспоживання, аналіз даних та дії енергоменеджера вже сьогодні дають можливість розумно зменшувати енергоспоживання без залучення значних інвестицій. Кінцевий результат проекту – зменшення на 10% енергоспоживання в приміщеннях вищого навчального закладу  завдяки ефективному енергоменеджменту буде цікавим та актуальним для впровадження в інші вищі навчальні заклади регіону.

У конференції прийняли участь почесні гості: п. Й. Юревич – Консул Посольства Республіки Польща у Києві, п. В.Лещинський – Консул з економічних питань Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові, п. Я. Колібскі – голова Правління громадської організації «Європейський Інститут нерухомості». Від Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації учасників заходу привітала О.О. Байназарова, заступник начальника управління освіти і науки Департаменту.