Про підсумки засідання Комітету з призначення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки у 2016 році

06 травня під головуванням директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації А.В. Бабічева відбулося засідання Комітету з призначення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки у 2016 році.

З метою відзначення провідних діячів науки, які зробили вагомий внесок у розв’язання соціально-економічних проблем регіону, становлення та подальшу розбудову держави, зміцнення її інтелектуальної безпеки та підтримки наукової молоді Харківщини щороку призначається 40 іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки за 11 номінаціями (хімія, фармація, гуманітарні науки, медицина і біологія, математика, технічні науки, фізика та астрономія, аграрні науки, правознавство, економіка, інформатика та комп’ютерні науки), 20 з яких – видатним науковцям та 20 – обдарованим молодим науковцям.

Цього року у конкурсі взяв участь 121 претендент: наукові працівники  30-ти науково-дослідних, проектно-конструкторських і наукових установ та науковці з 25-ти (24 державних і 1 приватного) вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Із загальної кількості подано матеріалів від 54-х кандидатів на здобуття стипендії видатним науковцям і від 67-ми кандидатів на здобуття стипендії обдарованим молодим науковцям.

З 18 квітня по 26 квітня відбулися засідання експертних комісій, що склали протоколи з рекомендаціями стосовно призначення іменних стипендій.

На засіданні Комітету були розглянути пропозиції експертних комісій та ухвалено рішення щодо призначення 40 стипендій. Урочисте вручення дипломів стипендіатам відбудеться під час проведення обласних заходів до Дня науки.

Списокіменнихстипендіатів 2016