Про участь у засіданні саб-кластеру з питань гендерного насильства

08 травня  за участі Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації відбулося чергове засіданні саб-кластеру з питань гендерного насильства. Захід проводився в рамках гуманітарного проекту «Протидія гендерно-обумовленому насильству (ГОН) на сході України», що реалізується з минулого року у 5 областях: Харківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській та Запорізькій.

У заході взяли участь керівниця Національного саб-кластеру К. Кристесашвілі,  представники УВКБ ООН у справах біженців, моніторингової місії ОБСЄ, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціальних служб, громадських організацій, що працюють у Харківській області в цьому напрямку.

Під час засідання були розглянуті результати моніторингу діяльності кластеру, підсумки роботи усіх соціальних партнерів за травень та узгодження стратегій на найближчий період. Особливу увагу було приділено проблемним питанням щодо профілактичної роботи у навчальних закладах та діяльності із виявлення учнівської і студентської молоді, постраждалих від домашнього та гендерно-обумовленого насильства.