Освітяни та представники громадських організацій обговорили питання гендерної рівності

27 липня у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулася зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації  Ю.О. Світличної та народного депутата України І.С. Луценко з керівниками Гендерних центрів ВНЗ, представниками громадських організацій, науковцями-експертами з питань реалізації державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії гендерно-обумовленого та домашнього насильства на регіональному рівні.

Під час зустрічі були обговорені  досвід  роботи з питань впровадження гендерних підходів у систему освіти  всіх рівнів, гендерного бюджетування, гендерного аудиту через діяльність мережі Гендерних центрів вищих навчальних закладів, Центру гендерної культури, а також завдяки тісній співпраці органів виконавчої влади, міжнародних проектів та громадських організацій.

Особливу увагу було приділено необхідності ратифікації Верховною Радою України Стамбульської Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

зустрічз Луценко