Дев’ятий потяг Єднання України “Труханівська Січ”

14 жовтня 2017 року, до м. Харкова прибув дев’ятий потяг Єднання України  “Труханівська Січ”, у складі якого – волонтери, студенти, школярі та громадські діячі зі східних та західних областей. У супроводі оркестру Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба учасників Потягу зустрічали представники структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, вищих навчальних закладів та громадських організацій.

У рамках заходів, що були заплановані у м. Харкові, учасники відвідали пам’ятники кошовому отаману Запорізького війська Івану Сірку, Т.Г. Шевченку та репресованим кобзарям, бандуристам, лірникам. У Молодіжному парку відбувся мітинг-молебень за героїв-захисників України, присвячений Дню захисника України.  На аеродромі «Коротич» було продемонстровано майстер-клас із стрибків з парашутом.

Реалізація проекту сприяє піднесенню патріотичного духу громадян, розвитку волонтерського руху, активізації міжрегіонального співробітництва, посиленню діалогу та зміцненню взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови України.

Додатково:

Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» започаткована за ініціативи 86 громадських та волонтерських організацій. Мета заходу – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризації національної культури.

Упродовж 12 днів, з 09 по 22 жовтня 2017, учасники відвідають 15 населених пунктів, візьмуть участь у підготовці до відзначення 370 річчя Бою під Пилявою, оновленні Меморіалу Героям Крут, відкритті пам’ятника Максиму Шимку – Герою Небесної Сотні тощо.