Обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчальної роботи та методистів професійно-технічних навчальних закладів

8 листопада 2017 року відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчальної роботи та методистів професійно-технічних навчальних закладів за темою «Системний підхід до методичної роботи з педагогічними працівниками ПТНЗ» на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Регіональний центр професійної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну».

У роботі семінару взяли участь 37 педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів м. Харкова та Харківської області.

Розпочали роботу семінару Н.Г.Сологуб, заступник директора НМЦ ПТО у Харківській області, та В.М.Кузнецов, директор ДПТНЗ «Регіональний центр професійної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну», який привітав учасників семінару і побажав успіхів у роботі. Старший майстер центру Н.І.Бабенко організувала для усіх присутніх презентацію учнівської форми «Форма – обличчя учня і професії».

Заступник директора з навчально-методичної роботи центру Н.І.Вовк продемонструвала експрес-портрет ПТНЗ, а саме: ознайомила з навчально-матеріальною базою центру та провела екскурсію в АРТ-галереї, де постійно функціонує виставка художньо-декоративної творчості учнів та педагогів центру.

З презентацією методичного кабінету «Методичний кабінет – центр інформаційно-методичного забезпечення педагогічних працівників центру» перед учасниками семінару виступила методист центру В.О.Печенезька.

Роботу методичної комісії педагогічних працівників продемонструвала голова методичної комісії І.М.Ракленко, яка представила досягнення педагогічного колективу щодо впровадження новітніх методів та засобів навчання.

Далі за програмою семінару було презентовано робочі зошити, які розробили педагоги центру, а саме: викладачі В.О.Алексенко, Н.М.Казієва, І.М.Ракленко, майстер в/н Н.В.Гладух.

У практичній частині семінару З.О.Назарець, завідуюча лабораторією професійної підготовки НМЦ ПТО у Харківській області, провела з учасниками тренінг «Урок виробничого навчання від «А» до «Я».

Завершився семінар-практикум обговоренням результатів роботи та підведенням підсумків.