Про Всеукраїнський семінар за результатами дослідження «Вивчення обізнаності дітей, які перебувають у навчальних закладах інтернатного типу щодо діяльності Національної дитячої «гарячої лінії» та їх доступі до їх послуг, з окремою увагою до гендерно зумовленого насильства»

28 листопада 2017 р. фахівець Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації взяла участь у Всеукраїнському семінарі за результатами дослідження «Вивчення обізнаності дітей, які перебувають у навчальних закладах інтернатного типу щодо діяльності Національної дитячої «гарячої лінії»  та їх доступі до їх послуг, з окремою увагою до гендерно зумовленого насильства», що проводився у Міністерстві  освіти і науки України спільно з ГО «Ла Страда – Україна».

У заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики України, Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Українського науково-методичного центру  практичної психології та соціальної роботи, Департаментів освіти і науки ОДА, директора інтернатних закладів з м. Києва та Київської області.

Під час заходу були презентовані результати анкетування, що проводилося у 7 регіонах України, у т.ч. в Харківській області,  та подальші рекомендації, а також розглянуті та обговорені наступні питання: «Сімейні форми виховання та розвиток соціальних послуг у громаді – альтернатива інституційному догляду дітей», «Захист прав дитини – одне із провідних  завдань держави», «Досвід консультування вихованців навчальних закладах інтернатного типу на Національній дитячій «гарячої лінії».