Міжнародний день спорту заради розвитку та миру

06 квітня 2018 року в Старосалтівському професійному аграрному ліцеї відзначався «Міжнародний день спорту заради розвитку та миру». В ліцей був запрошений випускник ліцею, параолімпійський чемпіон, чемпіон Світу, призер етапів Кубку Світу з лижних гонок та біатлону, лідер (гайд) Юрія Уткіна на паралімпіський іграх в Південній Кореї 2018 року  – Перехода Руслан Юрійович.

З 9 березня по 18 березня 2018 року в Південній Кореї в м.Пхьончхані пройшли Паралімпійскі ігри. В складі Національної Збірної України прийняв участь Перехода Руслан в якості лідера (гайда) з спортсменом з вадою зору Юрієм Уткіним в лижних гонках та біатлоні. Маємо розуміти що виступ одного спортсмена неможливий без другого. Вони здобули дві медалі золоту в естафеті та бронзову в біатлоні. З Юрієм Уткіним Руслан приймає участь в змаганні світового рівня три роки, за цей час має перемоги на етапах Кубку світу та Чемпіонаті світу.

Учням ліцею він розповів про спортивний рух в Світі, поділився спогадами про виступ національної збірної України, про участь в параолімпійських іграх та здобуті перемоги.

Звернув увагу учнів на здоровий спосіб життя, заняття фізичною культурою та спортом. Позитивне ставлення до навчання в ліцеї та відкриті шляхи до досягнення цілей в житті кожного учня.

Бесіда пройшла на високому емоційному рівні з безліччю запитань, всі бажаючи мали змогу прийняти участь в фотосесії.