Відбувся обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професій електротехнічного напрямку та викладачів предмета «Електротехніка»

19 квітня 2018 року на базі Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту відбувся семінар-практикум для педагогічних працівників електротехнічного напрямку та викладачів предмета «Електротехніка» ЗП(ПТ)О м. Харкова та області за темою: «Використання інтерактивних технологій навчання з метою формування та розвитку професійних компетенцій учнів».

У семінарі-практикумі взяли участь 20 педагогічних працівників ЗП(ПТ)О.

Учасників семінару-практикуму привітала Агєєва О.О., директор Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту, і побажала плідної праці, успіхів і натхнення в їх діяльності.

У ході семінару були розглянуті такі питання:

  • моделювання уроків різної цільової спрямованості з використанням активних форм і методів навчання;
  • впровадження інтерактивних технологій та широке використання їх на уроках електротехніки;
  • інтерактивні методи навчання  як одна із форм проектування та розвитку професійних компетентностей у майбутнього кваліфікованого працівника;
  • інтерактивні методи навчання як засіб формування в учнів ключових професійних компетенцій;
  • видавнича діяльність викладача: технологія підготовки інформаційних матеріалів до видання.

У рамках семінару-практикуму було проведено відкритий позаурочний захід професійного спрямування за темою: «Кращий знавець електротехніки», самоаналіз та обговорення уроку.

Після проведення заходу відбулось його обговорення, обмін досвідом роботи, прийняті рекомендації щодо вдосконалення роботи педагогічних працівників професій електротехнічного напрямку й викладачів предмета «Електротехніка» та використання інтерактивних технологій у освітньому процесі.