Розпочався ІІІ (Всеукраїнський) етап гри «Сокіл» («Джура») «Наддніпрянська Січ»

За останні роки гра «Сокіл» («Джура») стала не просто святом, не просто змаганням, але подією, що створює особливі умови для спортивно-оздоровчої роботи та формування патріотичної свідомості учнівської молоді.

Проведення такої гри з метою підвищення рівня національно-патріотичного виховання учнівської молоді   –  саме час, коли йде боротьба на сході за незалежність і територіальну цілісність України. Адже зараз, як ні в кого, – у молоді прокидається справжній дух патріотизму, почуття єдності, належності до сильної, гідною, великої нації українців.

3 липня 2018 року у м. Переяслав-Хмельницький Київської області відбулося урочисте відкриття ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Наддніпрянська Січ».

Під час відкриття  ІІІ (Всеукраїнського) етапу гри  «Сокіл» («Джура») заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Ігнатьєв Володимир Васильович за традицією передав символ  гри – дерев’яного Котигорошка, начальнику Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Роговій Вірі Борисівні, яка прийняла естафету проведення  ІІІ (Всеукраїнського) етапу гри  «Сокіл» («Джура»), що  відбувся на Харківщині в серпні 2017 року.

На ІІІ (Всеукраїнському) етапі гри «Джура-2018» 4-й рік поспіль Харківську область гідно представляє переможець ІІ (обласного) етапу гри – рій «Безстрашні мурахи» Нововодолазької гімназії Нововодолазької  селищної ради Харківської області  (тренер – Тиндик С.М.). Участь у грі «Сокіл» («Джура») вже дає право кожній дитині вважати себе гідним спадкоємцем вільного козацького роду.

Рою «Безстрашні мурахи» бажаємо чесної боротьби, успіхів і перемог у змаганнях і справжнього бойового азарту!

Єднаймося ж, браття,  у дружну родину,

Щоб разом розправити Вольниці крила,

Щоб в злагоді жити і батьку, і сину,

Щоб в мирі і щасті жила Україна!