Перемога в конкурсі ІТ-стартапів «Hack4good 2.0»

28-29 липня відбувся хакатон для дівчат «Hack4good 2.0: Як зацікавити дівчат з раннього віку до технічних спеціальностей?» в      м. Києві за підтримки Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» в рамках ініціативи Дівчата STEM спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення.

Переможцями цього року стала унікальна розробка інтерактивного коміксу для дівчат команди студенток з Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця (спеціальність «Видавництво та поліграфія») – Хміль Анастасія, Кравченко Даря, Єршова Любов та Тімченко Вікторія. Ідея стартапу увійшла спочатку в фінал конкурсу, після чого команду було запрошено на хакатон до міста Києва для більш детальної розробки концепції та представлення її перед журі.

Під час роботи на хакатоні до команди приєдналась ще одна учасниця заходу – студентка Харківського національного університету радіоелектроніки – Кобзар Марія.

Два дні дівчата працювали в команді та з менторами заходу над створенням бізнеc-моделі, представленням власних ідей перед журі, пошуку нових можливостей, софту для втілення в життя проекту.

Учасниці конкурсу отримали неоціненний досвід і грошові призи на подальшу реалізацію своїх ідей щодо залучення та збільшення кількості дівчат в STEM-галузях.

Переможці отримали можливість провести один місяць в Києві в ІТ-інкубаторі «1991 – civictechcenter» та 25 000 грн на реалізацію власного ІТ-стартапу.