Відбулося обговорення стану роботи з протидії торгівлі людьми

19 лютого 2019 р. представники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» взяли участь в роботі «круглого столу» за темою «Моніторинг виконання Державної соціальної програми з протидії торгівлі людьми та локалізації рекомендацій ГРЕТА», що був організований Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та громадською організацією «Ла Страда-Україна».

Участь у заході також взяли представники структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, правоохоронних органів, закладів освіти та громадських організацій Харківської, Полтавської, Донецької областей. Під час заходу було презентовано висновки і рекомендації групи експертів ГРЕТА щодо виконання Україною Конвенції Ради Європи про заходи з протидії торгівлі людьми та розроблені пропозиції щодо виконання цих рекомендації. Був представлений короткий аналіз моніторингової групи стосовно виконання завдань Державної соціальної програми з протидії торгівлі людьми на період до 2020 року.

Захід відбувся у рамках реалізації проекту «Адвокація для покращення реагування держави та політика з протидії торгівлі людьми», що підтримується Міжнародною організацією з міграції та Королівством Норвегія.