Питання  досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у сфері  безпеки  обговорили представники вишів сектору безпеки та оборони

Керівники та викладачі закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони Харківщини взяли участь у  Міжнародній конференції «Врахування ґендерних питань у навчальних програмах закладів вищої освіти сектору безпеки і оборони», що відбулася 19-20 березня 2019 р. у м. Києві. Захід проходив за участю Віце-прем’єр міністра  з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І. Климпуш-Цинцадзе. Урядової уповноваженої з гендерних питань К. Левченко, представників ЦОВ, громадських організацій, що опікуються цією проблематикою.

Метою заходу було створення платформи для обміну досвідом, викликами та підходами з врахування ґендерної тематики в навчальних програмах між представниками різних закладів освіти сектору безпеки і оборони України та представниками сектору безпеки і оборони країн-членів НАТО; обговорення результатів інституційної оцінки та аналізу навчальних програм.

У ході конференції учасниками були сформовані рекомендації для створення методології комплексної інтеграції ґендерних питань в програми навчальних дисциплін.