Засідання методичної обласної секції викладачів біології та хімії закладів професійної (професійно-технічної) освіти

24 жовтня 2019 року на базі Чугуївського професійного ліцею відбулося засідання методичної обласної секції викладачів біології та хімії за темою: «Формування практичних та дослідницьких компетентностей учнів на уроках хімії та біології», у якій взяли участь представники 23 ЗП(ПТ)О.

Учасники заходу ознайомилися з сучасним оснащенням кабінету хімії. Викладач Івашкевич К.В. продемонструвала можливості роботи з інтерактивною дошкою і запропонувала учасникам семінару поставити деякі групові експерименти з цифровою лабораторією ЛабДиск.

Викладачем Маміним О.А. було проведено відкритий урок у формі ділової гри на тему: «Насичені й ароматичні аміни: склад і будова молекул, назви найпростіших за складом сполук. Будова аміногрупи», методична мета якого використання можливостей медіа-простору для розвитку практичних та дослідницьких навичок учнів.

Викладачі Івашкевич К.В. і Даниленко С.В. поділилися власним досвідом роботи щодо:

  • використання навчальних проектів на уроках біології як засобу розвитку біологічних компетентностей учнів;
  • реалізації принципу професійної спрямованості при викладанні біології та хімії.

Наприкінці заходу Мамін О.А. продемонстрував можливості складання тестових завдань з хімії за допомогою програми X-Test. Учасники семінару мали можливість попрацювати за комп’ютерами з цією програмою.