Проведення новорічно-різдвяних свят для дітей Харківщини

З 23 грудня 2019 року по 05 січня 2020 року в Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» (далі – Палац)  організовано проведення новорічно-різдвяних свят для дітей Харківщини.

У заходах беруть участь учні закладів освіти, у тому числі діти пільгових категорій, переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних та районних/міських конкурсів та діти, які прибули на Харківщину з території антитерористичної операції на сході України (усього 7000 осіб).

До початку свята діти змогли взяти участь у майстер-класах і власноруч зробити  новорічні іграшки, а також переглянули найкращі роботи  традиційних новорічних виставок дитячої творчості з усіх куточків Харківщини: юних природоохоронців «Зимовий вернісаж» та «Різдвяна писанка», що спрямовані на формування екологічної культури та відродження українських народних традицій писанкарства (представлено понад 500 робіт).

У цьому році з великою цікавістю діти зустрічають розважально-ігрову програму біля новорічної ялинки за участі казкових героїв, творчих колективів  Палацу. А особливу увагу малечі  привертає вистава «Пригоди у ритмі Нового року» (слова, музика – Ірини Бондаренко) дитячого театру «АЗарт» (керівник – Альбіна Богун).  Юні  талановиті актори показують захоплюючу виставу про Дідуся Миколая та його помічників, які готуються до зустрічі щасливого Нового року. Готуючись до Нового року, вони намагаються не пошкодити лісові ялиночки.

Для старшокласників з  9 по 11 січня 2020 року в Палаці буде проведено навчально-тематичний збір лідерів учнівського самоврядування Харківської області, під час якого 10 січня 2020 року традиційно відбудеться новорічний бал за участі вихованців Державної гімназії-ліцею «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою та вихованців творчих колективів Палацу, усі учасники збору 11 січня 2020 року  з колядками пройдуть вулицями Харкова під час проведення Всеукраїнського  Вертеп-фесті 2020.