Проведено обласну фотовиставку «Україна – це ми!»

До Дня Соборності України Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради проведено обласну фотовиставку  «Україна – це ми!».

На обласний етап фотовиставки «Україна – це ми!»  надійшло близько 90 робіт, які представили педагогічні та учнівські колективи закладів освіти Харківщини. Журі обласної фотовиставки з представлених матеріалів визначили кращі роботи, які направлені для участі у Всеукраїнському етапі конкурсу.

Серед кращих учасників обласного фотоконкурсу «Україна – це ми!»  журі відзначило роботи, які представлені радою історико-краєзнавчого музею Андріївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Балаклійської районної ради  Харківської області (керівник – Грицюта В.Ю.). Найбільш змістовно розкривають напрями національно-патріотичного виховання з учнівською молоддю, зокрема, фото з прапором України демонструє виховання у дітей поваги до Державного прапору, Конституції України. Фото хлопчика на фоні бойового прапора 54 ОМБР свідчить, що у школі проводяться заходи з військово-патріотичного виховання. Воїни-учасники антитерористичної операції на сході України часті гості у музеї закладу освіти.

Гурток велосипедного туризму Чугуївського центру туризму та краєзнавства Чугуївської міської ради Харківської області (керівник – Колісниченко Д.С.) тісно співпрацює з навчальним полігоном Національного університету цивільного захисту України, який розташований в селищі Фігуровка Чугуївського району.

Гурток журналістики Дергачівського будинку дитячої та юнацької творчості Харківської області (керівник – Лобойко Т.П.) представив два фото Слобожанських красунь – вихованок цього гуртка, які  символізують жіночу красу та стверджують, що краса переможе війну.

Гурток юних істориків-краєзнавців Харківського районного центру дитячої та юнацької творчості Харківської районної ради Харківської області     (керівник – Безрукова Т.М.) проводять значну волонтерську роботу, яка полягає у наданні практичної допомоги Збройним Силам України продуктами харчування, санітарно-гігієнічними матеріалами. Вихованці гуртків закладу позашкільної освіти власноручно виготовляють українські обереги для воїнів та передають їх на передову АТО.

Гурток юних туристів-краєзнавців Комунального закладу «Куп’янська спеціальна школа» Харківської обласної ради (керівник – Тімко М.М.)  щорічно здійснює багатоденні подорожі Україною. Улюблені маршрути вихованців спецшколи пролягають Українськими Карпатами, про що свідчить представлене на конкурс фото.

Учасники обласного фотоконкурсу до Дня Соборності України  «Україна – це ми!»  будуть нагороджені грамотами Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради.