ХІХ обласна науково-практична конференція за темою: «Організаційно-педагогічні та методичні проблеми і завдання імплементації Закону України «Про фахову передвищу освіту»

За ініціативи Ради директорів вищих навчальних закладів  І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти) Харківської області та підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації 21 лютого 2020 року на базі Житлово-комунального коледжу Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова відбулася ХІХ обласна науково-практична конференція за темою: «Організаційно-педагогічні та методичні проблеми і завдання імплементації Закону України «Про фахову передвищу освіту».

У роботі конференції взяли участь керівники та педагогічні працівники з 35 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Харківської області (заклади фахової передвищої освіти), всього 150 осіб.

Метою цьогорічної обласної конференції є обговорення актуальних проблем, завдань і шляхів реалізації Закону України «Про фахову передвищу освіту» задля більш якісної підготовки фахових молодших бакалаврів.

У рамках програми обласної конференції у формі дискусії проходило обговорення таких питань: особливості управління закладами фахової передвищої освіти в умовах імплементації Закону України «Про фахову передвищу освіту»; особливості формування змісту підготовки фахових молодших бакалаврів; реалізація завдань Закону України «Про фахову передвищу освіту» щодо забезпечення якості фахової передвищої освіти; дослідницька та інноваційна діяльності у сфері фахової передвищої освіти як актуальне завдання коледжів.

За підсумками роботи учасниками обласної конференції підготовлені методичні рекомендації для врахування у подальшій роботі.