Зимові канікули у вихованців гуртків Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради

Цікаво, змістовно проходять зимові канікули у вихованців гуртків Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради. Незабутні враження залишились у вихованців краєзнавчого відділу, які здійснили автобусну навчально-тематичну екскурсію на фабрику ялинкових прикрас у м. Куп’янськ (відповідальні – Пушкар І.І., Пристюк Н.П., керівники гуртків). Під час проведення екскурсії учні познайомились з процесом створення скляної новорічної іграшки, взяли участь у майстер-класі з розпису та зробили свою унікальну ялинкову прикрасу. Керівник гуртків Коваленко М.Л. провела майстер-клас з виготовлення новорічної витинанки та різдвяної писанки для вихованців етнографічних гуртків. Кожний учасник майстер-класу самостійно зробив витинанку та писанку, які стали чудовими різдвяними подарунками для близьких.

На спортивній базі Золочівського стадіону «Колос» відбулися змагання із загальнофізичної підготовки та фігурного водіння велосипеду серед юніорів, юнаків 2008-2009 та 2010-2012 років народження. У змаганнях взяли участь вихованці гуртків станції юних туристів (керівник – Касян І.І.), які стали переможцями у змаганнях юних велотуристів.

У гуртках велосипедного туризму Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради проведені змагання на дистанції фігурного водіння велосипеду та конкурси з в’язання вузлів, медичної підготовки, правил дорожнього руху у приміщеннях Кобзівської гімназії (керівник – Мирончук А.І.), Добренського навчально-виховного комплексу (керівник – Харченко В.М.) Наталинської СТГ Красноградського району, Нововодолазького ліцею № 3 (керівники – Тиндик С.М., Курило Р.В.) та Комунального закладу «Липкуватівський ліцей» (керівник – Орда М.В.) Нововодолазької СТГ Харківського району.

Готуючись до Всеукраїнських змагань з техніки пішохідного туризму у закритих приміщеннях, що відбудуться у кінці лютого 2020 року в Київській області, вихованці гуртка Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради, що працює на базі Комунального закладу «Студенокський ліцей» Оскільської СТГ Ізюмського району              (керівник –  Цапок Р.О.), систематично підвищують свою майстерність на тренуваннях. Під час зимових канікул проведені змагання на пішохідній смузі перешкод та скелелазному стенді. Найсильніші спортсмени будуть змагатися за право включення до збірної команди області.