ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

З 27 січня по 20 лютого 2021 року в режимі онлайн відбувся
ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Цього року у програмі проведення конкурсу-захисту відбулися суттєві зміни. Серед них: упровадження постерів замість традиційного написання контрольних робіт з базових дисциплін; трансформація захисту дослідницьких робіт у формат наукової конференції; введення нових секцій («Кібербезпека», «Зоологія», «Ботаніка») тощо.

ІІ етап конкурсу-захисту було організовано у 68 секціях 12-ти наукових відділень. На розгляд журі було подано 705 дослідницьких робіт
учнів-переможців районних (міських) етапів: у науковому відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – 88;
мовознавства – 70; хімії та біології – 95; екології та аграрних наук – 58;
історії – 85; філософії та суспільствознавства – 69; наук про Землю – 36; математики – 36; фізики і астрономії – 37; економіки – 48; комп’ютерних
наук – 34; технічних наук – 49.

Від районів Харківської області надійшло 190 дослідницьких робіт;
від районів міста Харкова – 275; від закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти, закладів освіти обласного (міського) підпорядкування у межах Харківської області – 240.

Інтелектуальні знання та наукові здобутки учасників ІІ етапу конкурсу-захисту оцінювали понад 180 педагогічних та науково-педагогічних працівників із 19-ти закладів вищої освіти, 6-ти науково-дослідних і профільних установ Харківщини.

За підсумками конкурсу-захисту учасники та переможці отримають дипломи та посвідчення кандидатів і дійсних членів Харківського територіального відділення Малої академії наук України.

До участі у ІІІ (фінальному) етапі конкурсу-захисту, який відбудеться
у травні цього року, рекомендовано 64 дослідницькі проєкти здобувачів освіти, які набрали найбільшу кількість балів у кожній секції наукових відділень.