ОГОЛОШЕННЯ щодо організації та проведення у 2023 році конкурсу серед претендентів на укладення угод про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищі міського типу

Порядок реалізації права на першочергове зарахування до закладів вищої медичної і педагогічної освіти за державним (регіональним) замовленням осіб, які уклали угоду про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищі міського типу (далі – Порядок) затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2018 № 417 «Деякі питання реалізації права осіб на першочергове зарахування до закладів вищої (фахової передвищої) медичної, мистецької та педагогічної освіти за державним (регіональним) замовленням» (зі змінами).

Відповідно до пункту 3 зазначеного Порядку розпочато збір прогнозованої потреби у фахівцях з вищою освітою педагогічних спеціальностей з урахуванням обґрунтованих перспективних потреб за встановленою формою (додається). Відповідальний за збір даної інформації – Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. Інформація приймається до 10 лютого 2023 року.

Прогнозована потреба у фахівцях з вищою освітою педагогічних спеціальностей у певній сільській місцевості або селищі міського типу визначається виконавчими органами сільських, селищних, міських рад у розрізі населених пунктів, роботодавців, ступенів вищої освіти (освітньо-кваліфікаційних рівнів), спеціальностей (предметних спеціальностей, спеціалізацій) педагогічних працівників, строків підготовки фахівців з урахуванням обґрунтованих перспективних потреб та можливостей забезпечення таких фахівців безоплатним користуванням житлом з опаленням і освітленням у межах установлених норм.

Порядок та умови проведення конкурсу серед претендентів на укладення угод про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищі міського типу затверджені розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 09 грудня 2019 року № 616 та зареєстровані в Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області 24 грудня 2019 року № 82/1789.

Більш детальну інформацію про проведення конкурсу серед претендентів на укладення угод про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищі міського типу можна ознайомитися на сайті Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (https://dniokh.gov.ua/?page_id=51464).