Знайомимось з цікавими ініціативами команд харків’янок – фіналісток проєкту «Лідерки покоління F»

Проєкт реалізується Центром гендерної культури завдяки підтримці Уряду Канади  в межах  проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським  Жіночим Фондом.

         Команда «Наукові амбасадорки» Харківського педагогічного фахового коледжу Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради у складі Анастасії Павлюк, Анастасії Семененко, Анни Сосновської та Поліни Щиковської; наставниця команди – докторка  філософії, старша викладачка кафедри природничих дисциплін Олена Борзик.

  • Проєктна ініціатива «Майбутнє української науки за нами!»
  • Мета проєкту – всебічно сприяти стабілізації психологічного, морального, емоційного стану та мобілізації внутрішніх ресурсів здобувачів/здобувачок початкової освіти; нівелюванню серед учнівства тривожності, емоційної нестабільності, відчуття небезпеки та спустошення; усвідомленню особистостями своєї приналежності до учнівської спільноти та посиленню колективного духу через створення відкритого  емоційно-позитивного  діалогічного  простору; залученню учнівства до інтерактивних науково-дослідницьких ініціатив, активізацію аналітично-пошукового, творчого, дослідницького потенціалу школярів/школярок

 

          Команда «26 Трамвай» – це п’ять харків’янок: Марія, Аліна, Юля, Дарина та Юліана, які одного разу їхали додому в трамваї й замислились над тим, що власними зусиллями можуть змінювати світ на краще.

  • Проєктна ініціатива «Різні, але рівні»
  • Мета проєкту: закликати учнів старших класів обирати майбутню професію серцем, а власну унікальність перетворювати на супер-силу.

 

          Команда «КАВА»

  • Проєктна ініціатива загальношкільний гурток «Фемінізм для всіх»
  • Мета проєкту: підвищення гендерної культури учнівства 9-11 класів Харківської загальноосвітньої школи ступенів № 26 Харківської міської ради Харківської області

 

          Команда «Без жартів»

  • Проєктна ініціатива «Щастя у 4 руки»
  • Проєкт був спрямований на вирішення проблеми стереотипних розподілів обов’язків між жінкою та чоловіком, вирішення всіх сімейних труднощів разом і розподілів домашніх справ між чоловіком і жінкою порівну

 

          Команда «Fly», а саме Аня, Кіра, Віка та Ангеліна. Між нами сьогодні тисячі кілометрів, але ми об‘єднані одним бажанням на всіх.

  • Проєктна ініціатива «Хоробрі пташки»
  • Мета: підтримка військовослужбовців-жінок, сьогодні боронять Україну, турбота про їхнє психічне та фізичне здоров’я. Проєкт реалізовувався при залученні усіх учасників освітнього процесу Харківської гімназії № 39 з метою виховання почуття взаємодопомоги та підтримки, набуття молоддю соціального досвіду у волонтерстві, вивчення української жіночої ідентичності, моральної та художньо-естетичної культури.

 

          Команда «Sappho» Харківської спеціалізованої школи  ступенів № 119 Харківської міської ради Харківської області

  • Проєктна ініціатива «Як жінки України зберігають її культури в найважчі часи»
  • Меті проєкту: ознайомити підлітків Харкова з видатними жінками України, поінформувати про вагомий внесок цих жінок  у складні періоди української історії.
  • Наш проєкт про жінок  –  справжніх  українських героїнь, які зараз збирають гроші, купують ліки та паливо; які вивезли дітей рятуватися за кордон, які переживають повітряні атаки у бомбосховищах;  ведуть інформаційну боротьбу та активну громадську діяльність.