День вишиванки

Вишиванка є символом національної гордості, єдності та краси, вона втілює в собі багатовікову спадщину українського народу. Вишиванка має глибокий символічний зміст. Кожен орнамент має своє значення і відображає важливі аспекти української історії, природи, вірувань та різноманітності регіонів.

Зі знання свого родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка – все це родовідна пам’ять, наша історія, наші українські символи.

З 17 по 19 травня 2023 року в Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» до Дня вишиванки відбувся обласний флешмоб за темою «Вишиванка – генетичний код нації».
В обласному флешмобі взяли участь понад 2000 учнів, вихованців та педагогів закладів освіти Харківської області. Учасники заходу створили безліч яскравих фотографій у вишиванках, записали чудові відеопривітання, креативні дефіле з друзями та завантажили на свої сторінки у ФБ з хештегом #палацфлешмобвишиванкагенетичнийкоднації.
У День вишиванки ми вшановуємо наші коріння, наші традиції і нашу національну спадщину. Вишиванка – це оберіг, який об’єднує українців та заряджає енергією Перемоги! Слава Україні! Героям Слава!