Робочий візит до ДНЗ «Регіональний центр професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості».

Директор Департаменту Ольга Безпалова та її заступник Андрій Васильєв 29 вересня відвідали з робочим візитом Державний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості».

У заході також прийняли участь заступник директора/координатор програм з економічного розвитку Програми співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич, керівниця напряму «Залучення приватного сектору» Програми співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Юлія Єпіфанова, генеральний директор ТОВ «Геберіт Трейдінг» Олексій Раков, начальник відділу взаємодії з соціальними партнерами та регіональними органами виконавчої влади директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Вікторія Джус, заступник голови управління АТ «Трест Житлобуд-1» з виробництва, начальник виробничого відділу Леонід Корецький.

Директорка Регіонального центру Наталія Юкляєвська ознайомила учасників заходу з інфраструктурою закладу, виробничими майстернями, навчально-практичними центрами, які розташовані за двома локаціями: вул. Гагаріна, 11 та бульвар Богдана Хмельницького, 30. Керівниця зазначила, що «Регіональний центр професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості» є державним закладом системи професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України, який здійснює підготовку висококваліфікованих робітників для будівельної галузі, сільського господарства та сфери обслуговування за 10 ліцензованими професіями. Базовим підприємством ліцею є ПАТ « Трест Житлобуд-1». За час існування ліцею було підготовлено понад 20 тисяч кваліфікованих робітників будівельних професій, які зайняли гідне місце в будівельній галузі.

В ході зустрічі учасники заходу обговорили поточну суспільно-економічну ситуацію в області, перебіг роботи над проєктами, які були впроваджені та впроваджуються нині на території Харківської області за підтримки Швейцарії, зокрема й подальшу спільну діяльність щодо відновлення Державного навчального закладу «Регіональний центр професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості», з метою створення безпечних умов навчання.

Представники Програми співробітництва Посольства Швейцарії в Україні завірили, що Швейцарія докладатиме більше зусиль, щоб покращити доступ до професійної освіти, підготовки та працевлаштування, зокрема для людей з обмеженими можливостями.

Разом ми можемо зробити більше для Перемоги! Слава Україні!