Новорічні свята

«У грудні що не день – то й свято», – казали наші предки. Починаючи від «Видіння» – свята Введення Пресвятої Богородиці до Храму – й до Різдвяно-Новорічних свят, українці в давнину віддавали шану Богу та рідній Землі, раділи зустрічам з родом та спостерігали за природою в очікуванні Нового поліття.

Педагогічний колектив Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради велику увагу приділяє національно-патріотичному вихованню здобувачів освіти під час гурткових занять. Як приклад, можна навести роботу гуртка «Історичне краєзнавство» (керівник – Сушко В.А.), який працює на базі Комунального закладу «Харківський науковий ліцей «Обдарованість»» Харківської обласної ради.

Занурення юнацтва у чарівний світ української культури відбувається не тільки у формі лекційної подачі матеріалу, а й інтерактивно: молоді люди мають змогу вбратися у старовинний одяг й відчути на собі магію традиційного костюму, заспівати старовинних слобожанських колядок та щедрівок. Можна сказати, що народні танці не просто викликали зацікавлення, а вже користаються популярністю.

Найкращі результати дає системний підхід, тож, саме співпраця школи та позашкілля й має продовжуватися на благо наступним поколінням, на користь майбуттю України.