Комунальний заклад “Харківська санаторна школа №13” Харківської обласної ради

Комунальний заклад

“Харківська санаторна школа №13”

Харківської обласної ради

 

Рік заснування

Заклад засновано 1961.

Директор санаторної школи

Михайленко Галина Володимирівна, кандидат наук з державного управління, очолює заклад з 2011 року, стаж роботи більше 40 років, учитель вищої категорії, учитель-методист, Заслужений працівник освіти України, відмінник освіти і науки України,  нагороджена нагрудними знаками «Василь Сухомлинський» та «О.А. Захаренко». Має власні напрацювання  в управлінні загальною середньою освітою, в науково-педагогічній діяльності.

Контингент учнів (вихованців)

Всього учнів (вихованців) –249, з них: дошкільний підрозділ 20 вихованців, 1-4 класи – 83 учні, 5-10 класи – 131 учень, 11 клас – 15 учнів.

Мова навчання

Українська

Колектив закладу нараховує всього 108 працівників, серед них 48 педагогічних працівників та 17 працівників медичної частини.

Зокрема:

Педагогічні працівники:                                      Медичні працівники:

Кандидати наук – 3 педагоги                  Усі лікарі та медичні працівники мають відповідну

Звання методиста – 6 педагогів                 категорію

Звання старшого вчителя (вихователя) –

10 педагогів

Половина педагогів мають Вищу та І категорію

 

Забезпечення харчуванням

У закладі організовано семиразове збалансоване харчування. Всі здобувачі освіти навчального закладу харчуються безкоштовно.

 

Творчий потенціал

Розроблена закладом та запроваджена власна модель Школи культури здоров’я тісно поєднує освітньо-виховний та лікувально-реабілітаційний напрямки діяльності

 

Гурткова робота

У закладі функціонує 8 бюджетних гуртків: музична студія,  LEGO-конструювання, «Робототехніка», «Молодь дебатує», музей «Студія писанкарства», архітектурний, китайської мови, секція плавання. Гуртковою роботою охоплено 87 % учнів навчального закладу.

Матеріально-технічне забезпечення

До послуг учнів та вихованців навчального закладу: 20 навчальних кабінетів, оснащених сучасним обладнанням, кабінет психологічного розвантаження, бібліотека, актова, фізкультурна, читальна і тренінгова зали, 2 комп’ютерні класи з підключенням до мережі Інтернет, їдальня, ігрові кімнати, євроклуб та музей «Студія писанкарства». На території навчального закладу розташований ігровий майданчик для дошкільнят.

Досягнення вихованців у 2018/2019 н. р.

Вихованці закладу під керівництвом педагогів удосконалюють роботу в проекті «Сприяння освіті» у рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та благодійним фондом LEGO Foundation  щодо впровадження програми «Навчання через дію». Вихованці дитячого садочка другий рік створюють та презентують проекти, цього річ працювали над проектом «Професії майбутнього».

У результаті здійснення підходів STEM – освіти у навчанні та щодо впровадження програми «Навчання через дію» з ЛЕГО – конструюванням команда учнів навчального закладу у 2019 році в п’яте взяли участь у ІХ  Всеукраїнському фестивалі робототехніки «ROBOTIKA – 2019». Створений новий архітектурний проект «Космічна метеостанція» – за тематикою «Професії майбутнього».  У навчально-виховному комплексі плідно та активно працює команда учнів STEPtoDREAM, що розробляє проекти в програмі FIRST LEGO League.

Команда старших учнів STEP to DREAM постійно бере участь  у Всеукраїнському чемпіонаті  FIRST LEGO League (для дітей 9-16 років). У цьому році вони презентували загалу свій проект «Забруднення космічного простору від космічного сміття», на регіональному турнірі «ROBOfirst» . У Всеукраїнському чемпіонаті   FIRST LEGO League Junior (для дітей 6-10 років)   третій рік брали участь учні молодшої школи, команда STEP to DREAM, що працювала над проектом «Розваги на місяці». Діти здобули перемогу в номінації «Найбільш ефективне рішення».

Заклад постійно бере участь в  україно-німецькому проекті «Молодь дебатує», який спрямований на розвиток критичного мислення  шляхом запровадження дебатної методики «Jugend debattiert». Навчально-виховний комплекс є координатором цього проекту в Харківській області. З вересня 2017 року група дітей працює у  Всеукраїнській команді CODE CLUB UA, програмування в середовищі SCRATCH. Участь у програмі відкриває учням світ програмування, цікаві задачі, створення проектів та мультфільмів.

У ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських олімпіадах з  базових дисциплін  команда школи отримала 46% перемог від кількості учасників  та 16 Дипломів II етапу.

До участі у регіональній конференції серед ліцеїв і гімназій «Каразінський колоквіум» увійшло 2 наукових роботи учнів закладу.

Наукові роботи учнів надруковані у виданнях Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Національного аерокосмічного університету ім. М.Є.Жуковського та зарубіжних виданнях (м.Дакка, Бангладеш).

На міських конкурсах дитячої творчості «Натхнення»,  «Крокове поле», «Чарівний світ писанки», «Зимова феєрія», «Весняні посмішки» відзначені роботи шкільного музею  «Студія  писанкарства»,  танцювальні композиції колективу «UADance» та «Junior Dance». У червні 2018 року колектив «Junior Dance» брав  участь у професійному Міжнародному конкурсі-фестивалі “Profest” у м. Київ, серед учасників були такі країни як : Білорусь, Польща та Україна. Колектив «Junior Dance» отримав диплом лауреата 2 ступеня.  У грудні 2018 року колектив «Junior Dance» взяв участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі EUROPE SHOW DANCE FESTIVAL, який проходив в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Лисенка. Хореографічний колектив отримав почесне звання – Лауреат III ступеню, з-поміж 200 професійних колективів.

2018-2019 н.р. пройшов під егідою проекту «Healthy schools: заради здорових та радісних школярів». Було проведено 82 заходи різних форматів, спрямовані на формування здорового способу життя. Навчальний заклад потрапив до фіналу учасників змагань серед 512 закладів України та посів четверте місце.

У рамках Міжнародного проекту GEIST щодо сприяння STEM-освіти до закладу завітали делегація учнів та вчителів із Туреччини.  Група освітян провела у Харкові 5 днів, вивчаючи досвід нашого закладу.

Цього року заклад був визначений як пілотний серед 12 закладів освіти України по апробації критеріїв та індикаторів  оцінювання якості освіти зовнішнього моніторингу, який проводила Державна служба якості за підтримки Національного координатора Всеукраїнської програми «Демократична школа» (Європейського центру імені Вергеланда), Всеукраїнського фонду «Крок за кроком». Наші напрацювання лягли в основу програми зовнішнього моніторингу, який розпочнеться в Україні з нового навчального року.

Справжнім осередком національно-патріотичного виховання став  музей «Студія писанкарства». Керівник музею С. Ю. Ходячих узагальнила власні дослідження. Писанки учнів також представлені на обласній виставці «Вікно у дивосвіт» у Домі народної творчості, в історичному на художньому музеях.  У вересні 2018 року в м. Києві понад 150 писанок з фондів музею «Студії писанкарства» були представлені на виставці «Харківщина калинова»,  яку присвячено 150-ї річниці Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка. У 2019 році музею наданий статус зразкового.

Директор – Михайленко Галина Володимирівна.

Години прийому:

Середа з 16.00 до 20.00

П’ятниця з 13.00 до 17.00

Заступники:

Заступник директора з навчальної роботи Петренко Олена Василівна.

Заступник директора з виховної роботи Поскребишева Лариса Юріївна.

Заступник директора з медичної роботи Рубан Валентина Тихонівна.

Заступник директора з адміністративно-господарської роботи Шведова Антоніна Петрівна.

Адреса:

61085, м. Харків, вул. Академіка Проскури 7

Контакти:

тел. (057)700-26-28, (057)315-12-14

е-mail: [email protected]

сайт: http://www.schoolin13.com.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/Харківська-санаторна-школа-13-238478279946120/