Комунальний заклад “Куп’янська спеціальна школа” Харківської обласної ради

8

Інформація

про Комунальний заклад «Куп’янська спеціальна школа» Харківської обласної ради

 

Рік заснування Заклад засновано Харківським народним відділом освіти 27 серпня 1960 року.
Директор навчального закладу З 2006 року директором навчального закладу працює Пушкар Наталія Борисівна, яка має вищу педагогічну освіту за спеціальністю «Філолог. Викладач української мови і літератури», «Вчитель дітей з вадами розумового розвитку, корекційний психопедагог спеціальних дошкільних закладів» ; спеціаліст вищої категорії, «старший вчитель»; педагогічний стаж 37 років.
Контингент учнів (вихованців) Всього учнів – 173, з них: дошкільний підрозділ –  0 вихованців, підготовчий – 0, 1 – 4 класи – 71 учень, 5-9 класи – 90 учнів, 11-12 класи – 0 учнів. Випускників 10 класу –  12 учнів, 12 класу – 0 учнів.
Мова навчання Українська
Педагогічний колектив Працює  50 педагогів, з них: 49 осіб мають вищу освіту; 1 – базову вищу освіту;  0 — середню спеціальну.

За кваліфікаційною категорією: 23 – «вищої категорії», 13 – «І категорії», 10 – «ІІ категорії», 4 – «спеціаліст».

Забезпечення харчуванням У закладі організовано п’ятиразове вітамінізоване харчування. Всі учні закладу освіти харчуються безкоштовно.
Творчий потенціал Педагогічний колектив працездатний, працює над реалізацією педагогічної теми «Компетентнісний підхід до дітей як умова забезпечення якості освіти та соціалізації особистості».
Гурткова робота У закладі освіти працює 9 бюджетних гуртків: 1 – науково-технічний, 1 – туристсько-краєзнавчий, 2 – художньо-естетичних, 4 – фізкультурно-спортивних, 1 – соціально-побутовий. Гуртковою роботою охоплено 90 % учнів навчального закладу.
Матеріально-технічне забезпечення До послуг учнів закладу освіти: бібліотека, спортивна зала, 3 ігрові кімнати з корекційно-розвивальним обладнанням, тренажерна зала, на території навчального закладу розташовано 2  ігрових майданчики для молодших школярів, футбольне поле із штучним покриттям, майданчик з тренажерами. Спеціалізоване обладнання у закладі: 1 комп’ютерний клас, кабінети: реабілітації з навчально-корекційним обладнанням, з розвитку мовлення, практичного психолога, логоритміки, лікувальної фізкультури, фізіотерапевтичний, кімната з сенсорного розвантаження.
Досягнення вихованців у 2018/2019 н. р. У 2018/2019 навчальному році вихованці закладу освіти стали переможцями та призерами Всеукраїнських конкурсів: дистанційної олімпіади з української мови «Зима 2018-2019», конкурсу із створення відеороликів до Міжнародного місяця шкільних бібліотек, конкурсу «Гуманне ставлення до тварин», конкурсу-виставки «Новорічні композиції»; обласних: конкурсу «Сьогодення та майбутнє фіскальної служби», конкурсу-виставки «Різдвяна писанка», «Українська Великодня писанка», конкурсу «Знай і люби свій край», фестивалю творчості для людей з інвалідністю «На крилах натхнення», Міжнародних змагань з плавання для людей з інвалідністю, Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» з плавання та легкої атлетики, Учасники Всеукраїнських акцій  «Екеологічна грамотність», «Безпека на дорозі», «Вікно у зиму», «Всесвітній день прибирання».